Till Norrmejerier startsida
Höstrisotto med svamp och örter

Höstrisotto med svamp och örter

Det finns nästan inget så sinnligt som att långsamt och njutningsfullt röra en risotto. Ta ett glas vin och tala lågmält med kärleken om livet. Snart känner du dig som en italiensk matgudinna

Mängd: 2 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 hg blandad svamp
  • 2 dl avorioris
  • 4 dl hönsbuljong
  • en näve ruccola
  • eller färska rödbetsskott
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 2 msk Norrmejerier Gräddfil
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i lite smör i en låg, vid kastrull eller stekpanna. Skär svampen i skivor eller mindre bitar och rör ned. Låt svampen svettas en stund i stekpanna, rör sedan ned ris. Låt det hela bli genomvarmt och pytsa sedan på en liten skvätt buljong under ständig omrörning. Fortsätt att hälla på buljongen skvättvis och rör tills riset är kokt, cirka 18 minuter.Vänd ned ruccola eller rödbetsskott, riven ost och gräddfil. Krydda med nymald svartpeppar och flingsalt. Servera direkt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.