Till Norrmejerier startsida
Getostmousse med tomatsalsa och honungs-vinaigrette

Getostmousse med tomatsalsa och honungs-vinaigrette

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(17 röster)

Annons

Ingredienser

mousse:

  • 150 g chevreost
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl philadelphiaost
  • 1 äggula
  • 1 msk vetemjöl

tomatsalsa:

  • 2 tomater eller 8 minitomater.
  • 2 msk färsk hackad basilika
  • 1 msk olivolja

honungsvinaigrette:

  • 2 msk flytande honung
  • 1/2 dl hackad koriander
  • 1 tsk worchestersås
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 130°. Mosa chevren och blanda med de andra ingredienserna till moussen. Fyll smeten i 4 smörda portionsformar. Ställ formarna i en långpanna med vatten och grädda i ca 30 min. Låt svalna.
Klyfta tomaterna och gröp ur kärnorna eller dela minitomaterna. Blanda med basilika och lite olivolja, smaka av med salt och peppar.
Rör ihop alla ingredienser till vinaigretten, smaka av med salt och peppar. Ringla vinaigretten över moussen och garnera med tomatsalsa.