Till Norrmejerier startsida
Västerbottensostpaj med ansjovis

Västerbottensostpaj med ansjovis

Mängd: 1 paj ca 8 bitar, alt 4 portionsformar

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 3 dl vetemjöl
  • ca 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 liten burk ansjovis

Gör så här

Mixa smör och mjöl snabbt till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kyl i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Tryck eller kavla ut pajdegen i pajform med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Salta och peppra. Häll ostfyllningen i pajskalet. Lägg i ansjovisfiléerna.
Grädda pajen i 20 min och låt pajen svalna.

Tips:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.