Mixa smör, mjöl och socker snabbt till en grynig massa. Häll i vattnet och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kyl i minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Tumma eller kavla ut degen i pajform, ca 25 cm, med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ner crème fraiche, vetemjöl, finrivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Sänk ugnsvärmen till 175°. Fyll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare i 15 min. Låt pajen svalna helt. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Skär apelsinerna i tunna skivor. Stöt kardemumma och blanda med strösockret. Garnera pajen med apelsinskivorna och strö socker och kardemummablandningen över apelsinerna. Garnera med granatäpplekärnor.