Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 2-3 msk kallt vatten
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • finrivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ granatäpple
  • 3 apelsiner
  • 1 msk hel kardemumma
  • 1 msk strösocker

Gör så här

Mixa smör, mjöl och socker snabbt till en grynig massa. Häll i vattnet och mixa tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i en plastpåse i kyl i minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Tumma eller kavla ut degen i pajform, ca 25 cm, med löstagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 10 min.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ner crème fraiche, vetemjöl, finrivet apelsinskal, apelsinsaft och vaniljsocker. Sänk ugnsvärmen till 175°. Fyll blandningen i pajskalet och grädda ytterligare i 15 min. Låt pajen svalna helt. Dela granatäpplet och pilla ut kärnorna mellan de tunna hinnorna. Skär apelsinerna i tunna skivor. Stöt kardemumma och blanda med strösockret. Garnera pajen med apelsinskivorna och strö socker och kardemummablandningen över apelsinerna. Garnera med granatäpplekärnor.