Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomater, krossade
  • 4 dl Norrmejerier Crème Fraiche Fetaost-Soltorkade tomater
  • ca 12 lasagneplattor
  • 150 g fetaost

till servering: ärtskott

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skala och fin-
hacka lök och vitlök. Tärna aubergine och zucchini. Stek lök, vitlök, aubergine och zucchini i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Tillsätt tomatpurén och tomaterna och låt puttra ca 10 min. Varva röran med crème fraiche och lasagneplattor i en smord form ca 20x30 cm, avsluta med ett varv tomatröra. Strö över smulad fetaost. Baka lasagnen i mitten av ugnen ca 30 min. Servera gärna med ärtskott.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.