Till Norrmejerier startsida
Vit chokladpannacotta med varma björnbär

Vit chokladpannacotta med varma björnbär

Perfekt bjuddessert. Bara att ta fram när det är dags och sedan värma bären.

Mängd: 4 portionerr

4/5
(60 röster)

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • ½ vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ dl råsocker strö
  • saft av 2 apelsiner och skal av 1
  • 200 g björnbär
  • 4 kvistar citronmeliss

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, vaniljstång och vaniljfrön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ i kylen att stelna i ca 4 timmar.
Koka upp socker, saft samt skal från apelsin. Lägg ner björnbären och låt dem bli varma. Servera pannacottan med varma björnbär ovanpå. Dekorera med citronmeliss.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.