Till Norrmejerier startsida
Vit chokladmousse med hallonsås

Vit chokladmousse med hallonsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 150 g vit blockchoklad
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 msk rivet skal av apelsin
  • ev. 2 msk apelsinlikör

Sås:

  • 225 g frysta hallon

Till garnering:

  • 2 kiwi och citronmeliss

Gör så här

Smällt blockchokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner créme fraiche och apelsinskal. Smaksätt ev. med apelsinlikör. Låt stå kallt ett par timmar. Mixa hallonen och passera såsen genom en sil. Skala och skär kiwin i tärningar. Forma moussen, med hjälp av en dessertsked, till 8 avlånga ”ägg”. Fördela dem på 4 tallrikar. Garnera med citronmeliss och kiwi. Servera hallonsåsen till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott