Till Norrmejerier startsida
Annas goda svarta bröd

Annas goda svarta bröd

Härligt mustigt bröd som håller länge.

Mängd: 2 limpor

4/5
(43 röster)

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grovt rågmjöl
  • 1 1/2 dl vete- eller havrekli
  • 2 dl vetegroddar
  • 2 dl vetekross
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk brödkryddor
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 liter Norrmejerier Lättfil
  • 1 dl russin, gärna ljusa sultanas

till formen:

  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap, fil och russin. Rör om ordentligt. Tag två avlånga brödformar eller en stor rund form. Olja dem på insidan och bröa dem med sesamfrön. Grädda bröden i 2 timmar, långt nere i ugnen.

Produkter i receptet:

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer