Till Norrmejerier startsida
Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Mängd: 1 limpa

3,5/5
(176 röster)

Ingredienser

  • 5 dl ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Norrmejerier Filmjölk
  • ¾ dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en 1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen. Blanda de torra ingredienserna och ½ dl frömix i en bunke. Blanda ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen. Strö över resten av frömixen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer