Till Norrmejerier startsida
Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Mängd: 1 limpa

3,5/5
(239 röster)

Ingredienser

  • 5 dl ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Norrmejerier Filmjölk
  • ¾ dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en 1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen. Blanda de torra ingredienserna och ½ dl frömix i en bunke. Blanda ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen. Strö över resten av frömixen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer