Till Norrmejerier startsida
Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Snabbakat filmjölksbröd med nyttiga frön

Mängd: 1 limpa

3,5/5
(275 röster)

Ingredienser

  • 5 dl ljust dinkelmjöl
  • 2½ dl grahamsmjöl
  • 2½ dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl Norrmejerier Filmjölk
  • ¾ dl mörk sirap
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl blandad frömix t ex pumpa, solros och sesamfrön

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en
1½ liters avlång form eller lägg bakplåtspapper i formen. Blanda de torra ingredienserna och ½ dl frömix i en bunke.
Blanda ner fil, sirap och lingonsylt. Rör ihop till en smet och klicka ner i formen.
Strö över resten av frömixen på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 55 min. Stjälp upp brödet och låt det svalna under bakduk.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.