Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Mängd: 35 stycken

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • cirka 7 dl mjöl; hälften graham och hälften vete
  • 3 msk kummin
  • 4 dl riven Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av degvätskan. Häll på resterande vätska. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt jäsa övertäckt i 60 min. Forma till 35 stycken små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Låt bröden jäsa ytterligare i 30 min. Rosta kumminfrön i torr panna på medelhög värme tills de börjar dofta och fått lite färg. Stöt dem sedan i en mortel. Blanda kummin med den rivna osten. Klipp ett litet hål i varje bulle och tryck ned 1 tsk av ostblandningen. Pensla med ägg och grädda i ugn ca 15 min eller tills bröden fått fin färg.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer