Till Norrmejerier startsida
Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Kuvertbröd med kummin och Västerbottensost®

Mängd: 35 stycken

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • cirka 7 dl mjöl; hälften graham och hälften vete
  • 3 msk kummin
  • 4 dl riven Västerbottensost®
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av degvätskan. Häll på resterande vätska. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt jäsa övertäckt i 60 min. Forma till 35 stycken små bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 225°. Låt bröden jäsa ytterligare i 30 min. Rosta kumminfrön i torr panna på medelhög värme tills de börjar dofta och fått lite färg. Stöt dem sedan i en mortel. Blanda kummin med den rivna osten. Klipp ett litet hål i varje bulle och tryck ned 1 tsk av ostblandningen. Pensla med ägg och grädda i ugn ca 15 min eller tills bröden fått fin färg.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer