Till Norrmejerier startsida
Kaneldoftande bananpaj

Kaneldoftande bananpaj

Grädda gärna pajen i en avlång form som omväxling så får du snygga avlånga bitar

Mängd: 8-10 bitar

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 kryddmått salt

fyllning:

  • 3 bananer
  • 2 msk pressad lime
  • 3 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1-2 tsk kanel

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut degen i en pajform, ca 25 cm diameter. Ställ formen kallt en stund.
Sätt ugnen på 225°. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 15 minuter. Mosa bananerna med lime. Blanda med ägg och vispgrädde. Fyll pajskalet och pudra på kanel. Grädda i 200° ca 25-30 minuter.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.