Till Norrmejerier startsida
Julpaj på skinka och Västerbottensost

Julpaj på skinka och Västerbottensost

Är inte julskinkan klar ännu blir det lika gott med kokt eller rökt skinka i pajen. Västerbottensosten däremot, får du inte byta ut!

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(90 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk salt

fyllning:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 200 g skinka i strimlor 1 rödlök, skivad
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök. Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.