Till Norrmejerier startsida
Julpaj på skinka och Västerbottensost

Julpaj på skinka och Västerbottensost

Är inte julskinkan klar ännu blir det lika gott med kokt eller rökt skinka i pajen. Västerbottensosten däremot, får du inte byta ut!

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(75 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 tsk salt

fyllning:

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 100 g riven Västerbottensost®
  • 200 g skinka i strimlor 1 rödlök, skivad
  • 1 krm salt
  • 2 krm peppar

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i en matberedare. Tumma ut den i pajform ca 25 cm i diameter. Vispa ihop ägg, grädde och ost. Tillsätt salt och peppar. Rör ned skinka och lök. Grädda i 200° i 30-40 minuter, eller tills pajen stelnat. Servera den varm eller ljummen.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer