Till Norrmejerier startsida
Indisk potatis- och linsgryta

Indisk potatis- och linsgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(81 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl gröna linser
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 msk curry
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och peppar
  • persilja

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i stora tärningar. Fräs allt tillsammans med linser i en rejäl kastrull i lite smör. Rör ned curry och häll på buljong. Koka alltsammans på svag värme i 15-20 minuter eller tills linserna är mjuka och potatisen lite mosig. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick kall crème fraiche och garnera med persilja.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott