Till Norrmejerier startsida
Bruschetta med rödbetor och sardeller

Bruschetta med rödbetor och sardeller

Salta sardeller och söta rödbetor är en god kombination.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 8 kokta färska rödbetor
  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 liten ask sardellfiléer, ca 8 filéer
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • 4 kvistar rosmarin
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Skala och skär rödbetorna i tärningar. Rosta brödskivorna. Dela vitlöksklyftan och stryk snittytan mot brödet. Pensla brödet med rapsolja.
Blanda crème fraiche och mjölk. Dela sardellfiléerna på längden. Hacka rosmarin. Lägg rödbetorna på bröden, toppa med sardellfiléerna och ringla över crème fraiche.
Strö över rosmarin och lite nymalen svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.