Till Norrmejerier startsida
Bruschetta med rödbetor och sardeller

Bruschetta med rödbetor och sardeller

Salta sardeller och söta rödbetor är en god kombination.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 8 kokta färska rödbetor
  • 4 skivor vitt bondbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 liten ask sardellfiléer, ca 8 filéer
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 msk Norrmejerier Mjölk
  • 4 kvistar rosmarin
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

Skala och skär rödbetorna i tärningar. Rosta brödskivorna. Dela vitlöksklyftan och stryk snittytan mot brödet. Pensla brödet med rapsolja. Blanda crème fraiche och mjölk. Dela sardellfiléerna på längden. Hacka rosmarin. Lägg rödbetorna på bröden, toppa med sardellfiléerna och ringla över crème fraiche. Strö över rosmarin och lite nymalen svartpeppar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer