Till Norrmejerier startsida
Gratinerad crostini med valnötter och päron

Gratinerad crostini med valnötter och päron

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1/2 baguette
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g riven Västerbottensost®
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 päron
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 1 liter blandad sallad t ex frissé, rosé och lollorosso
  • 1 dl valnötter salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på grill 250°. Skär centimetertjocka skivor av baguetten, pensla båda sidor med lite olja och rosta i ugn ett par minuter, tills de börjar få färg. Blanda ost med crème fraiche och lägg en klick på vardera crostini. Skär päronen i 12 klyftor. Pensla dem med olja och lägg dem tillsammans med crostinin på en plåt. Strö lite socker över både ostkräm och päron och gratinera tills ostkrämen fått färg. Ta ut och servera på en salladsbädd. Strö över valnötter och droppa gärna på lite rapsolja. Salta och peppra.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.