Till Norrmejerier startsida
Toast med svamp, fetaost och skinka

Toast med svamp, fetaost och skinka

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 vita formbrödsskivor
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och svartpeppar
  • ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g fetaost, i små bitar
  • 100-125 g lufttorkad skinka i skivor
  • färska örter

Gör så här

Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer