Till Norrmejerier startsida
Toast med svamp, fetaost och skinka

Toast med svamp, fetaost och skinka

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 4 vita formbrödsskivor
  • 200 g champinjoner eller kantareller
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och svartpeppar
  • ca 30 g blandade kryddörter, t ex bladpersilja, basilika, körvel
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 100 g fetaost, i små bitar
  • 100-125 g lufttorkad skinka i skivor
  • färska örter

Gör så här

Börja med fyllningen. Skär svampen i mindre bitar. Finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter. Salta och peppra. Låt det svalna. Hacka örterna och blanda med crème fraiche. Tillsätt svamp och ost. Kantskär brödskivorna och rosta dem. Fördela fyllningen på bröden. Servera med skivor av skinka och garnera med färska örter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott