Till Norrmejerier startsida
Gräddkokta rotfrukter med senapssmak

Gräddkokta rotfrukter med senapssmak

Ett gott tillbehör till skinkan. Använd gärna en fransk grov senap.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blandade rotfrukter t ex morötter, kålrot, rotselleri, potatis
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche Senap-Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • 1 msk grov senap
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljongen. Häll av i durkslag. Koka upp grädde och blanda i creme fraiche. Lägg i rotfrukterna och koka upp. Smaka av med senap, salt och peppar.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott