Till Norrmejerier startsida
Gräddkokta rotfrukter med senapssmak

Gräddkokta rotfrukter med senapssmak

Ett gott tillbehör till skinkan. Använd gärna en fransk grov senap.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 kg blandade rotfrukter t ex morötter, kålrot, rotselleri, potatis
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche Senap-Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • 1 msk grov senap
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i buljongen. Häll av i durkslag. Koka upp grädde och blanda i creme fraiche. Lägg i rotfrukterna och koka upp. Smaka av med senap, salt och peppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.