Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 1 knippe färsk sparris, grön eller vit
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 1 ask jungfrusallad eller salladsmix
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 saltgurka fi ntärnad
  • 1 msk svensk senap
  • 100 g Västerbottensost®
  • Rapsolja

Gör så här


Skala sparrisen. Smält smöret i en
teflonpanna eller låg kastrull.
Lägg i sparrisen och sautera den på
låg värme i ca 5 min så att den får lite
färg. Hyvla ¼ av osten och riv resten.
Blanda créme fraiche, saltgurka,
senap, ost och rapsolja.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Lägg sparrisen ljummen på ett fat och
klicka ut crèmen.
Lägg ostskivorna som garnering
och fördela ut salladen. Rippla lite
rapsolja över och dra ett par varv med
pepparkvarnen.