Till Norrmejerier startsida
Chokladtryfflar med transbärsströssel

Chokladtryfflar med transbärsströssel

Mängd: ca 30 st

4/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad tranbärssaft
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Värm grädden i en kastrull, låt den bli het men inte koka. Häll i tranbärssaften. Hacka chokladen grovt och låt smälta, under omrörning, till en jämn tjock glansig smet. Smaka av med siktat florsocker. Ställ chokladsmeten i kylen ca 3 tim eller tills den nästan helt stelnat. Hacka tranbären fint med strösockret. Forma smeten till kulor. Rulla kulorna itranbärsströsslet och lägg upp tryffeln på en tallrik. Låt stå svalt till servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott