Till Norrmejerier startsida
Chokladtryfflar med transbärsströssel

Chokladtryfflar med transbärsströssel

Mängd: ca 30 st

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad tranbärssaft
  • 250 g mörk choklad
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl torkade tranbär
  • 2 msk strösocker

Gör så här

Värm grädden i en kastrull, låt den bli het men inte koka. Häll i tranbärssaften. Hacka chokladen grovt och låt smälta, under omrörning, till en jämn tjock glansig smet. Smaka av med siktat florsocker. Ställ chokladsmeten i kylen ca 3 tim eller tills den nästan helt stelnat. Hacka tranbären fint med strösockret. Forma smeten till kulor. Rulla kulorna itranbärsströsslet och lägg upp tryffeln på en tallrik. Låt stå svalt till servering.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer