Till Norrmejerier startsida
Kardemummatryfflar

Kardemummatryfflar

Använd nystött kardemumma att rulla tryffeln i, så smakar den bäst.

Mängd: ca 28 tryfflar

4/5
(63 röster)

Ingredienser

  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 200 g Norrmejerier Mjölk blockchoklad
  • ½ msk florsocker
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl råströsocker
  • 2 msk hel kardemumma

Gör så här

Koka upp grädden. Hacka chokladen och låt den smälta under omrörning. Smaka av med florsocker. Tillsätt smöret och rör så att smeten blir jämn och blank. Låt chokladen stelna i kyl i ca 4 tim. Stöt kardemumman i en mortel och blanda med råströsocker. Rulla tryffeln till runda bollar och rulla runt dem i kardemummasockret. Ställ tryffeln svalt till servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer