Till Norrmejerier startsida
Crème caramel i kopp

Crème caramel i kopp

Vill du inte slå upp den på tallrik går det alldeles utmärkt att servera direkt ur portionskoppar.

Mängd: 6-8 små koppar

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 + 1/2 + 1 dl strösocker
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 msk vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 2 ägg
  • 4 äggulor

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Koka 1 dl socker med citronsaft och vatten till guldgul karamell. Häll snabbt karamellen i kopparna och se till att den täcker insidan. Dela vaniljstången på längden och koka upp den med gräddmjölken och 1/2 dl socker. Drag kastrullen av värmen och låt dra i 10 minuter. Ta upp vaniljstången och skrapa ur den väl. Vispa 1 dl socker med ägg och gulor. Vispa ned den varma gräddmjölken i äggblandningen. Häll blandningen i formarna och ställ dem i en långpanna med vatten. Grädda i cirka 50 minuter eller tills de stelnat. Låt svalna och förvara kallt en stund före servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.