Till Norrmejerier startsida
Fromage med passionsfrukt

Fromage med passionsfrukt

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(60 röster)

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till servering:

  • fruktkött från 2 passionsfrukter
  • rostade mandelflarn

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min enligt förpackningen. Dela passionsfrukterna. Skrapa ur innehållet i en kastrull och värm något. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg ner det i kastrullen. Rör om så att gelatinet smälter.
Skilj på gulor och vitor. Vispa grädde och ägg vitor var för sig. Vispa gulorna med socker poröst. Rör ner gelatinblandningen i äggsmeten. Tillsätt grädden och vänd ner äggvitan. Häll fromagekrämen i en större skål eller i portionsformar. Garnera med lite fruktkött och mandelflarn.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.