Till Norrmejerier startsida
Tiramisu med vaniljgrädde

Tiramisu med vaniljgrädde

En äkta tiramisu görs på den italienska färskosten mascarpone. Den är inte så lätt att få tag på, så vi gör en svensk variant med de goda kaffedränkta kexen och en gräddig vaniljsås

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 8 tiramisukex (savoiardi, vicenzi, ladyfingers)
  • 1 stor kopp starkt kaffe
  • ev 2-3 cl konjak (eller likör)
  • 2 äggulor
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • kakao

Gör så här

Fördela kexen i formar eller glas. Slå kaffe och eventuell konjak över, så att de är helt genomblöta. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till vitt skum. Lättvispa grädden separat. Blanda ihop och slå det över kexen. Sikta kakaopulver över och ställ formarna kallt till servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.