Till Norrmejerier startsida
Lyxig quiche lorraine

Lyxig quiche lorraine

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(56 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl hackad basilika

fyllning:

  • 150 g rökt skinka
  • 125 g haricot verts
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

Blanda pajdegen i en matberedare tills det blir en smidig deg. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200º. Grädda pajskalet ca 8 min. Skär skinkan i små tärningar och dela haricots verts på hälften. Blanda grädde, ägg, ost och cayennepeppar. Lägg skinka och haricots verts i pajskalet, häll över äggsmeten och grädda ca 35 min eller tills fyllningen har stannat. Garnera gärna pajen med färsk basilika.