Till Norrmejerier startsida
Lyxig quiche lorraine

Lyxig quiche lorraine

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(56 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl hackad basilika

fyllning:

  • 150 g rökt skinka
  • 125 g haricot verts
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 krm cayennepeppar

Gör så här

Blanda pajdegen i en matberedare tills det blir en smidig deg. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant. Nagga med en gaffel och låt vila i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200º. Grädda pajskalet ca 8 min. Skär skinkan i små tärningar och dela haricots verts på hälften. Blanda grädde, ägg, ost och cayennepeppar. Lägg skinka och haricots verts i pajskalet, häll över äggsmeten och grädda ca 35 min eller tills fyllningen har stannat. Garnera gärna pajen med färsk basilika.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer