Till Norrmejerier startsida
Fisk med svampstuvning

Fisk med svampstuvning

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 600g fiskfilé, tex torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Svampstuvning:

  • 400g färsk svamp
  • 150g bacon
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Börja med svampstuvningen. Skär stora svampar i bitar. Finstrimla baconet och stek det. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Lägg svampen i en kastrull. Låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och fräs några minuter. Häll i créme fraiche. Koka ihop till krämig konsistens. Blanda ner baconet. Smaksätt med salt och peppar. Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. Stek filéerna i smör ca 3 min per sida. Servera med svampstuvningen och pressad potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott