Till Norrmejerier startsida
Fisk med svampstuvning

Fisk med svampstuvning

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 600g fiskfilé, tex torsk eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Svampstuvning:

  • 400g färsk svamp
  • 150g bacon
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Börja med svampstuvningen. Skär stora svampar i bitar. Finstrimla baconet och stek det. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Lägg svampen i en kastrull. Låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och fräs några minuter. Häll i créme fraiche. Koka ihop till krämig konsistens. Blanda ner baconet. Smaksätt med salt och peppar.
Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. Stek filéerna i smör ca 3 min per sida.
Servera med svampstuvningen och pressad potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.