Till Norrmejerier startsida
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(209 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 1 dl torkade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

Om du använder torkad svamp så blötlägg den i ca 30 minuter (använd blötläggningsvattnet till buljongen). Stek lök, vitlök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Lägg över i en kastrull och pudra över mjöl. Häll i buljong och grädde, och låt koka i ca 10 min. Mixa soppan.


LAXTOAST
4 portioner
4 skivor rågbröd
2 msk Lätt Crème Fraiche Vitlök
4 skivor rökt lax
1 msk klippt krasse
nymalen vitpeppar

Rosta brödet och bred på crème fraiche. Lägg på en skiva lax och toppa med krasse. Servera till den varma soppan.