Till Norrmejerier startsida
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(337 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 1 dl torkade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

Om du använder torkad svamp så blötlägg den i ca 30 minuter (använd blötläggningsvattnet till buljongen). Stek lök, vitlök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Lägg över i en kastrull och pudra över mjöl. Häll i buljong och grädde, och låt koka i ca 10 min. Mixa soppan.


LAXTOAST
4 portioner
4 skivor rågbröd
2 msk Lätt Crème Fraiche Vitlök
4 skivor rökt lax
1 msk klippt krasse
nymalen vitpeppar

Rosta brödet och bred på crème fraiche. Lägg på en skiva lax och toppa med krasse. Servera till den varma soppan.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.