Till Norrmejerier startsida
Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(188 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska trattkantareller eller 1 dl torkade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

Om du använder torkad svamp så blötlägg den i ca 30 minuter (använd blötläggningsvattnet till buljongen). Stek lök, vitlök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Lägg över i en kastrull och pudra över mjöl. Häll i buljong och grädde, och låt koka i ca 10 min. Mixa soppan. LAXTOAST 4 portioner 4 skivor rågbröd 2 msk Lätt Crème Fraiche Vitlök 4 skivor rökt lax 1 msk klippt krasse nymalen vitpeppar Rosta brödet och bred på crème fraiche. Lägg på en skiva lax och toppa med krasse. Servera till den varma soppan.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer