Till Norrmejerier startsida
Fiskburgare med couscoussallad och yoghurt- och korianderdressing.

Fiskburgare med couscoussallad och yoghurt- och korianderdressing.

Henrik Ritzén tävlade för första gången i Årets Kock 2002. Dessa goda fiskburgare var hans förslag till skolmåltid.

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

Fiskburgare:

  • 400 g fiskfilé
  • 4 sticklökar
  • 1/2 färsk röd chili
  • 1 ägg
  • 2 msk hackad persilja
  • 1/2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl ströbröd
  • Norrmejerier Smör till stekning

Couscous-sallad:

  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 300 g couscous
  • 4 sticklökar
  • 1/2 röd paprika
  • 1 dm gurka
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • salt och vitpeppar

Yoghurtdressing:

  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad färsk koriander
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm malda korianderfrön
  • 2 dl Matlagningsyoghurt
  • 1 tsk citronsaft
  • salt

Gör så här

Finfördela fisken i matberedare. Hacka sticklöken. Dela chilin på längden. Ta bort kärnorna och hacka chilin fint. Blanda alla ingredienser utom ströbröd och smör till en smet. Forma smeten till fyra burgare, vänd dem i ströbröd och stek dem i smör ca 2 min på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg.
Koka upp grönsaksbuljongen. Häll den över couscousgrynen och rör om endast en gång. Täck med plastfilm och låt svalna.
Hacka alla grönsaker och blanda med couscousen. Smaka av med olivolja, citron, salt och vitpeppar. Skala lök och vitlök. Mixa dem med kryddorna i en mixer. Blanda ner kryddmixen i yoghurten och smaka av med citronsaft och salt.
Servera burgaren med couscousen och ringla såsen över.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.