Henrik Ritzén tävlade för första gången i Årets Kock 2002. Dessa goda fiskburgare var hans förslag till skolmåltid.
Mängd: 4 portioner
Fiskburgare:
Couscous-sallad:
Yoghurtdressing:
Finfördela fisken i matberedare. Hacka sticklöken. Dela chilin på längden. Ta bort kärnorna och hacka chilin fint. Blanda alla ingredienser utom ströbröd och smör till en smet. Forma smeten till fyra burgare, vänd dem i ströbröd och stek dem i smör ca 2 min på varje sida tills de fått en gyllenbrun färg.
Koka upp grönsaksbuljongen. Häll den över couscousgrynen och rör om endast en gång. Täck med plastfilm och låt svalna.
Hacka alla grönsaker och blanda med couscousen. Smaka av med olivolja, citron, salt och vitpeppar. Skala lök och vitlök. Mixa dem med kryddorna i en mixer. Blanda ner kryddmixen i yoghurten och smaka av med citronsaft och salt.
Servera burgaren med couscousen och ringla såsen över.