Till Norrmejerier startsida
Fishcakes med Västerbottensost

Fishcakes med Västerbottensost

Använd säsongens fisk, färsk är att föredra men fryst går också bra. Pak choy är en mangoldliknande grönsak med vita stjälkar och gröna blad. Servera som förrätt eller som varmrätt tillsammans med ris.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 700 g fiskfilé, benfri
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1–2 dl Västerbottensost, riven
  • 100 g haricot verts, finstrimlade
  • 4 vårlökar, finstrimlad
  • 1/2 röd chilifrukt, finhackad
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • 3 dl cornflakes, krossade

Wokad pak choy:

  • 6 pak choy, halverade
  • (alt mangold, kinakål eller
  • spenat)
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • flingsalt

Dipsås:

  • 1 dl soja
  • 1/2 dl risvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk sesamfrön
  • 1/2 piri-piri, hackad
  • 1 vårlök, hackade

Gör så här

Dela fisken i några bitar och lägg i mixer. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och kör smeten tills den är nästan slät. Blanda ner ost, bönor, vårlök och chili. Forma till ca 14 små biffar med lätt fuktade händer, lägg dem på en lätt fuktad tallrik eller plastfilm så att de inte fastnar.
Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen. Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, ca
1 minut per sida.
Woka pak choy hastigt i olja, krydda med vitlök och salt.

Ett recept ur Susanne Jonssons kokbok Västerbottensost.

Tips:

Servera wokad pak choy som tillbehör till andra rätter, hyvla över Västerbottensost och ev rostade mandlar

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.