Använd säsongens fisk, färsk är att föredra men fryst går också bra. Pak choy är en mangoldliknande grönsak med vita stjälkar och gröna blad. Servera som förrätt eller som varmrätt tillsammans med ris.
Mängd: 4 portioner
Wokad pak choy:
Dipsås:
Dela fisken i några bitar och lägg i mixer. Salta och peppra. Mixa några varv, tillsätt grädde och kör smeten tills den är nästan slät. Blanda ner ost, bönor, vårlök och chili. Forma till ca 14 små biffar med lätt fuktade händer, lägg dem på en lätt fuktad tallrik eller plastfilm så att de inte fastnar.
Blanda samtliga ingredienser till dipsåsen. Vänd biffarna i cornflakes och stek dem gyllene i smör, ca
1 minut per sida.
Woka pak choy hastigt i olja, krydda med vitlök och salt.
Ett recept ur Susanne Jonssons kokbok Västerbottensost.
Servera wokad pak choy som tillbehör till andra rätter, hyvla över Västerbottensost och ev rostade mandlar