Till Norrmejerier startsida
Frusen hallondessert

Frusen hallondessert

Mängd: ca 6 portioner

3/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk saft av citron
  • 2 förp frysta hallon, á 225 g eller motsvarande mängd färska
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till servering:

  • färska hallon

Gör så här

Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka till en simmig lag, 5-10 min. Blanda sockerlag och bär. Mixa i en matberedare. Passera bärmassan genom sil.
Vispa grädden och blanda med bärmoset.
Frys ca 5 tim. Rör ett par gånger i smeten under infrysningen, så att det blir en jämn och smidig konsistens.
Skeda upp hallondesserten och servera färska hallon till.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.