Till Norrmejerier startsida
Frusen hallondessert

Frusen hallondessert

Mängd: ca 6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk saft av citron
  • 2 förp frysta hallon, á 225 g eller motsvarande mängd färska
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till servering:

  • färska hallon

Gör så här

Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka till en simmig lag, 5-10 min. Blanda sockerlag och bär. Mixa i en matberedare. Passera bärmassan genom sil. Vispa grädden och blanda med bärmoset. Frys ca 5 tim. Rör ett par gånger i smeten under infrysningen, så att det blir en jämn och smidig konsistens. Skeda upp hallondesserten och servera färska hallon till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott