Mängd: 4-6 st, lagom till familjen eller kompisgänget
Botten:
Citronkräm:
Jordgubbsmousse:
Botten:
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvita och socker till maräng. Blanda florsocker och mandelmjöl, blanda ner tillsammans med raspet av citronen i marängen. Blanda väl. Spritsa upp 4-6 små runda bottnar på bakplåtspapper och grädda ca 6-8 min eller till de fått fin färg.
Citronkräm
Blanda strösocker, majsstärkelse och äggula. Häll citron och vatten i en kastrull och tillsätt de andra ingredienserna förutom smör. Koka upp och låt koka ett par minuter under ständig omrörning. Den ska bli tjock och glansig. Blanda i smöret och låt krämen svalna i kylen.
Jordgubbsmousse:
Blötlägg gelantinet i rikligt kallt vatten. Mixa jordgubbarna med florsocker till en slät och fin pure med mixer, häll 1 dl i en kastrull med gelantinbladen/urkramade) och värm tills gelantinet smälter, häll tillbaka det med resterande puré och rör om ordentligt. Vispa grädden fluffig och blanda i jordgubbsblandningen i flera omgångar.
Montering: fyll valfri silikonform med jordubbsmoussen till hälften, spritsa i lite av citronkrämen och fyll upp med jordgubbsmousse. Lägg avslutande på mandelbotten och ställ formen i frysen ca 2-4 timmar eller tills den är helt fryst och man kan plocka ut de ur formarna. Dekorera gärna med jordgubbar eller jordgubbssylt som fått lite skimmer av ätbart metallicpulver.