Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ca 4 dl vetemjöl special
  • 2 dl grahamsmjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Smält smöret och blanda med gräddfilen. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av smörblandningen. Tillsätt resterande smör och gräddfil. Blanda med övriga ingredienser och knåda till en smidig deg som får jäsa till dubbel storlek, ca 20 min. Dela degen i åtta lika stora bitar. Kavla ut dem och fördela på två plåtar. Nagga kakorna med en gaffel. Grädda i ca 15 min eller tills de fått fin färg. Servera gärna med smör och en god marmelad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.