Till Norrmejerier startsida
Gratinerade päron

Gratinerade päron

Läckra päron med mandelmassa och vispgrädde.

Mängd: 4 portioner

3/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • saft av ½ citron
  • 4 päron
  • 150 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Koka upp vatten, socker och citronsaft. Låt lagen koka i 5 min. Skala päronen och dela dem. Gröp ur kärnhuset. Koka päronen på svag värme i ca 10 min eller tills de känns mjuka. Sätt ugnen på 175°. Vispa mandelmassa och äggulor, citronskal och ½ dl grädde till en fluffig smet. Skeda upp en klick på varje päronhalva. Gratinera ca 10 min tills de fått lite färg. Vispa resten av grädden och servera till.

Tips:

Om du vill göra det ännu enklare och snabbare, så köp konserverade päron.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott