Till Norrmejerier startsida
Gratinerade päron

Gratinerade päron

Läckra päron med mandelmassa och vispgrädde.

Mängd: 4 portioner

3/5
(25 röster)

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • saft av ½ citron
  • 4 päron
  • 150 g mandelmassa
  • 2 äggulor
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Koka upp vatten, socker och citronsaft. Låt lagen koka i 5 min. Skala päronen och dela dem. Gröp ur kärnhuset. Koka päronen på svag värme i ca 10 min eller tills de känns mjuka.

Sätt ugnen på 175°. Vispa mandelmassa och äggulor, citronskal och ½ dl grädde till en fluffig smet. Skeda upp en klick på varje päronhalva.

Gratinera ca 10 min tills de fått lite färg. Vispa resten av grädden och servera till.

Tips:

Om du vill göra det ännu enklare och snabbare, så köp konserverade päron.