Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsglass med chokladrippel

Jordgubbsglass med chokladrippel

Gör en rejäl sats, detta brukar gå åt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 250 g frysta jordgubbar
  • eller 5 dl färska
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 100 g mörk blockchoklad

Gör så här

Halvtina och hacka jordgubbarna. Vispa grädden hårt. Blanda äggulor och florsocker. Rör ner äggsmeten och jordgubbarna i grädden. Häll smeten i en vid form och täck med plastfolie. Frys minst 4 tim. Ta fram glassen ca 30 min före serveringen. Smält chokladen och ringla den över glassen.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.