Till Norrmejerier startsida
Grillad biff med ljummen bönsallad

Grillad biff med ljummen bönsallad

Mängd: 4 portioner

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 4 utskuren biff á 150 g
  • ½ kg färskpotatis
  • 1 ask haricot vertes, ca 250 g
  • 1 ask vaxbönor, ca 250 g
  • 12 cocktailtomater, gärna röda och gula
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-
  • Schalottenlök
  • 3 kvistar timjan

Gör så här

Koka potatisen. Koka bönorna i lättsaltat vatten ett par minuter tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och skölj dem i kallt vatten.
Skär tomaterna i halvor. Blanda alla grönsaker med crème fraiche.
Grilla köttet ett par minuter på varje sida. Salta och peppra. Värm grönsakerna och servera till biffen. Dekorera med timjan.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.