Till Norrmejerier startsida
Grönsaksgryta med svarta oliver

Grönsaksgryta med svarta oliver

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(34 röster)

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 1 zucchini, ca 250 g
  • 1 fänkålsstånd
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 tsk örtkryddor, tex. oregano eller basilika
  • 1 1/2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

Skala och skär grönsakerna i rätt så grova bitar men potatisen i mindre bitar. Fräs alltsamman i smör i några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vitlök, vinäger, tomatpuré, vatten, buljongtärning, grädde och örtkryddor. Låt koka ca 10 min. Tillsätt oliverna. Koka ytterligare någon minut. Strö persilja över. Servera grovt bröd till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott