Till Norrmejerier startsida
Hallonglasspinnar

Hallonglasspinnar

I detta recept får glassen en lite syrlig och extra fyllig smak tack vare gräddfilen.

Mängd: Ca 12 glasspinnar

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 dl färska hallon, eller frysta halvtinade
  • 1 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här

Dela äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett styvt skum.
Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden lätt och blanda med gräddfilen. Mosa hallonen och häll i flädersaften. Blanda alla ingredienser. Fyll vattensköljda små glassformar med glassmeten. Ställ i frysen ca 30 min. Ta ut ur frysen och sätt i glasspinnar. Frys ytterligare ett par timmar eller tills det är dags för servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.