Mängd: 6-8 bitar
pajdeg:
fyllning:
vaniljkräm:
Kör mjöl, florsocker, salt, vetemjöl och kuber av smör i mixern till en smulig deg. Tillsätt ägget och kör ytterligare ett par sekunder tills degen bildar en boll. Låt den vila i en plastpåse i kylen i minst 30 min. Sätt ugnen på 200. Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Grädda i ca 15 min eller tills den fått fin färg. Låt svalna.
Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur de svarta fröna.Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar den får inte koka. Låt svalna . Ta upp vaniljstången .Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen.
Blanda vaniljkrämen med citronskalet. Fyll flarnet med krämen. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem lite omlott på vaniljkrämen. Värm aprikosmarmeladen och pensla den på jordgubbarna.