Till Norrmejerier startsida
Jordgubbsflarn med vaniljkräm

Jordgubbsflarn med vaniljkräm

Mängd: 6-8 bitar

4,5/5
(25 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 ägg

fyllning:

  • finrivet skal av ½ tvättad ekologisk citron
  • ½ liter jordgubbar
  • ½ dl aprikosmarmelad

vaniljkräm:

  • ½ vaniljstång
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Kör mjöl, florsocker, salt, vetemjöl och kuber av smör i mixern till en smulig deg. Tillsätt ägget och kör ytterligare ett par sekunder tills degen bildar en boll. Låt den vila i en plastpåse i kylen i minst 30 min. Sätt ugnen på 200. Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Grädda i ca 15 min eller tills den fått fin färg. Låt svalna.

Vaniljkräm:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur de svarta fröna.Vispa mjölk, ägg, socker ,maizenamjölk, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispnig tills krämen tjocknar den får inte koka. Låt svalna . Ta upp vaniljstången .Vispa grädden och vänd ner den i den kalla vaniljkrämen.

Blanda vaniljkrämen med citronskalet. Fyll flarnet med krämen. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem lite omlott på vaniljkrämen. Värm aprikosmarmeladen och pensla den på jordgubbarna.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.