Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 2 msk socker

Fyllning:

  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 ½ dl hjortronsylt
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • hjortron, citronmeliss

Gör så här

Hacka samman smör, mjöl, hasselnötter och socker till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå kallt 30 min. Sätt ugnen på 200ºC och grädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna. Vispa äggulor och socker poröst till fyllningen, tillsätt hjortronsylt. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Frys pajen minst 5 timmar. Garnera med hjortron och citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.