Till Norrmejerier startsida
Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(6 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 dl Lätt Crème Fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • salt
  • till grillning
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1/2 liten ananas
  • träspett (blötlagda)

Gör så här

Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar. Marinera kycklingen i minst 1 timme. Ta två cm inefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med Crème Fraiche och smaka av med salt. Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor. Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar. Trä den marinerade kycklingen på spetten. Varva med ingefära och ananas. Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt. Servera spetten med ingefärssåsen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer