Till Norrmejerier startsida
Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Honungsmarinerade kycklingspett med ingefärssås

Om du gör spett till många, stek kycklingen hastigt i stekpanna så den får fin färg och stek sedan spetten helt klara i ugn strax före servering.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 2 msk olja
  • 2 dl Lätt Crème Fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm färsk ingefära
  • salt
  • till grillning
  • 6 cm färsk ingefära
  • 1/2 liten ananas
  • träspett (blötlagda)

Gör så här

Skär kycklingfilén i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Blanda honung med vitlök, olja, salt och peppar. Marinera kycklingen i minst 1 timme. Ta två cm inefära, skala den och vitlök och riv fint på ett rivjärn. Blanda med Crème Fraiche och smaka av med salt. Skala och skär resten av ingefäran i supertunna skivor. Skär ananasen i cirka 2 cm tjocka skivor och dela sedan i små tårtbitar. Trä den marinerade kycklingen på spetten. Varva med ingefära och ananas. Grilla spetten på grill eller stek i lite smör i grillpanna, cirka 3 minuter på varje sida, tills kycklingen är helt genomstekt. Servera spetten med ingefärssåsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott