Till Norrmejerier startsida
Kycklingfilé i ugn med citronsås

Kycklingfilé i ugn med citronsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(154 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 400 g blandade grönsaker t ex fänkål, morot, kålrot, palsternacka
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1-2 tsk citronsaft
  • kryddgrönt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Lägg i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar och stek i ca 30 minuter. Skär kycklingfiléerna i fyra bitar och låt steka med de sista 15 minuterna. Vispa under tiden ihop grädde, kycklingfond och citronsaft. Hetta upp och smaka av. Häll såsen över den färdiga kycklingen. Toppa gärna med finhackat kryddgrönt.

Produkter i receptet:

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer