Till Norrmejerier startsida
Risotto med chilibönor

Risotto med chilibönor

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

risotto:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

chilibönor:

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g kokta röda bönor (burk)
  • 100 g kokta kikärtor (burk)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1–2 krm chilipulver eller cayennepeppar
  • ev koriander

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Blanda det med riset i en kastrull och fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka i 18 minuter. Rör samman ost, crème fraiche och rör ned i riset. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Hacka lök och paprika. Fräs det i smör utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kikärtor och vinäger. Krydda med chili. Låt det hela puttra på svag värme i 10–15 minuter, eller tills riset är klart. Servera riset tillsammans med chilibönorna. Dekorera eventuellt med färsk koriander.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.