Till Norrmejerier startsida
Risotto med chilibönor

Risotto med chilibönor

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(4 röster)

Annons

Ingredienser

risotto:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

chilibönor:

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g kokta röda bönor (burk)
  • 100 g kokta kikärtor (burk)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1–2 krm chilipulver eller cayennepeppar
  • ev koriander

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Blanda det med riset i en kastrull och fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka i 18 minuter. Rör samman ost, crème fraiche och rör ned i riset. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Hacka lök och paprika. Fräs det i smör utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kikärtor och vinäger. Krydda med chili. Låt det hela puttra på svag värme i 10–15 minuter, eller tills riset är klart. Servera riset tillsammans med chilibönorna. Dekorera eventuellt med färsk koriander.