Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

risotto:

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 1/2 dl riven Västerbottensost®
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och peppar

chilibönor:

  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g kokta röda bönor (burk)
  • 100 g kokta kikärtor (burk)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1–2 krm chilipulver eller cayennepeppar
  • ev koriander

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Blanda det med riset i en kastrull och fräs i smör utan att det tar färg. Häll på buljong och koka i 18 minuter. Rör samman ost, crème fraiche och rör ned i riset. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Hacka lök och paprika. Fräs det i smör utan att det tar färg. Tillsätt bönor, kikärtor och vinäger. Krydda med chili. Låt det hela puttra på svag värme i 10–15 minuter, eller tills riset är klart. Servera riset tillsammans med chilibönorna. Dekorera eventuellt med färsk koriander.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer