Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 färska humrar (eller frysta som tinats)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • ev 2 msk cognac
  • 1 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • vitpeppar
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Lättmjölk

Gör så här

Dela hummern och ta ut allt hummerkött, rensa bort gallblåsan. Finhacka hummerskalet i en mortel eller i matberedaren. Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör. Tillsätt hummerskal och fräs ytterligare en stund. Tillsätt tomatpurén, fonden och ev. cognac. Lägg i ett lagerblad och häll över vatten så att det täcker. Låt koka sakta i ca 15 minuter. Sila bort skalen och koka ytterligare tills hälften återstår. Häll på grädden. Låt koka upp. Häll i mjölken och mixa soppan med mixerstav. Skär hummern i bitar och lägg i soppskålar. Häll över den heta skummiga soppan. Servera på en gång.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer