Till Norrmejerier startsida
Gratinerad fruktsallad

Gratinerad fruktsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(19 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 4 kiwi
  • 2 apelsiner
  • ca 20 blå druvor

Marinad:

  • pressad saft av 2 apelsiner
  • 3 msk apelsinlikör

Gratinering:

  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ev socker

Garnering:

  • Florsocker

Gör så här

Rensa jordgubbarna. Skala kiwin. Skiva jordgubbar och kiwi. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukt och bär i en skål. Bland samman marinaden och häll den över. Låt stå kallt ett par timmar. Sila av marinaden i en kastrull. Koka ihop tills hälften återstår. Häll i grädden. Vispa i gulorna. Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt ev med socker. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll såsen över. Gratinera i ugn vid 250ºC eller under grillelementet 2-3 min, tills ytan får fin färg. Sikta över florsocker och servera genast.