Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1/2 liter jordgubbar
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl creme fraiche
  • 1 dl socker
  • basilikablad

Gör så här

Lägg undan några jordgubbar till servering och mixa resten fint i en matberedare. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 5 min. Värm creme fraiche och socker försiktigt tills sockret löst sig, låt det inte koka. Krama ur och tillsätt gelatinet, och rör tills det har smält. Ta kastrullen från plattan och rör ner jordgubbarna. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl ca 2 timmar. Skär med en liten kniv längs med kanten på insidan av glaset och stjälp upp moussen på ett fat. Garnera med jordgubbar och basilikablad.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer