Mängd: 1 tårta
Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kakform. Vispa ägg och strösocker till ett fluffigt skum. Smält smöret och häll i apelsinsaft och finrivet skal. Låt koka upp. Rör ner i äggsmeten. Vänd ner mjöl, som blandats med bakpulver och vaniljsocker, med stora luftiga tag. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna lite och stjälp ur formen.
Skala apelsinerna med en vass kniv. Skär ut hinnfria klyftor. Samla upp apelsinsaften. Mosa bananerna och blanda med ½ dl vispgrädde. Dela passionsfrukterna och skeda ur innehållet.
Dela sockerkakan och häll över apelsinsaft på en botten, bred på bananmoset, toppa med hälften av passionsfrukten och hälften av apelsinklyftorna.
Vispa grädden lätt. Toppa kakan med vispad grädde, använd en slickepott och sprid jämnt över kakan. Dekorera kakan med passionsfrukt och apelsinklyftor.