Till Norrmejerier startsida
Basilikajordgubbar med sabayon

Basilikajordgubbar med sabayon

Mängd: 4 portioner

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1 liter färska jordgubbar
  • 10-12 blad basilika
  • 3/4 dl florsocker

Sabayonkräm:

  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl mousserande vin eller
  • torr cider
  • rivet skal av en lime
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skiva jordgubbarna och blanda med basilika och florsocker. Låt stå kallt någon timme innan servering.
Vispa äggulor och socker poröst i en kastrull. Tillsätt vin och limeskal. Sjud på svag värme under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Fortsätt att vispa den kall. Vispa grädden och rör ner.
Smaksätt med vaniljsocker. Servera jordgubbarna med sabayonkrämen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.