Till Norrmejerier startsida
Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Färsk frukt är en enkel och god sommardessert.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 mogna persikor
  • ½ liter hallon
  • 1 msk hel kardemumma
  • 2 msk råströsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citronmeliss

Gör så här

Stöt kardemumman grovt i en mortel. Blanda kardemumma och socker. Vispa grädden lätt och blanda med yoghurt och vaniljsocker.
Dela persikorna, ta ut kärnorna och skär persikorna i klyftor. Lägg upp frukt och hallon i skålar och strö över kardemummasockret. Servera med yoghurtgrädden och dekorera med citronmeliss.
.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.