Till Norrmejerier startsida
Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Färsk frukt är en enkel och god sommardessert.

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 4 mogna persikor
  • ½ liter hallon
  • 1 msk hel kardemumma
  • 2 msk råströsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citronmeliss

Gör så här

Stöt kardemumman grovt i en mortel. Blanda kardemumma och socker. Vispa grädden lätt och blanda med yoghurt och vaniljsocker.
Dela persikorna, ta ut kärnorna och skär persikorna i klyftor. Lägg upp frukt och hallon i skålar och strö över kardemummasockret. Servera med yoghurtgrädden och dekorera med citronmeliss.
.