Till Norrmejerier startsida
Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Persikor och hallon med yoghurtgrädde och kardemumma

Färsk frukt är en enkel och god sommardessert.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 mogna persikor
  • ½ liter hallon
  • 1 msk hel kardemumma
  • 2 msk råströsocker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejeriers Matyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • citronmeliss

Gör så här

Stöt kardemumman grovt i en mortel. Blanda kardemumma och socker. Vispa grädden lätt och blanda med yoghurt och vaniljsocker. Dela persikorna, ta ut kärnorna och skär persikorna i klyftor. Lägg upp frukt och hallon i skålar och strö över kardemummasockret. Servera med yoghurtgrädden och dekorera med citronmeliss. .

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott