Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 150 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2-3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Mjölk 3

Smörkräm:

  • 2 dl marsankräm
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk florsocker

Till fyllning:

  • 2 msk chokladsås

Glasyr:

  • 75 g smält Norrmejerier Smör
  • 2 msk kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker

Garnering:

  • karamellströssel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 och Smörj en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, det smälta smöret sist. Grädda i mitten av ugnen i 175 ca 20 minuter i en smörd långpanna. Gör under tiden smörkrämen: Rör smöret mjukt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen. Tillsätt vanilj- och florsocker och rör tills det blir smidigt. Blanda Smorkrämen med chokladsåsen. Ta ut kakan och låt den kallna ordentligt. Dela den i mitten och fyll den med smörkrämen. Blanda alla ingredienserna till glasyren, florsockret sist. Stryk på glasyren och strö på strössel.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.