Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 msk honung
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 dl grovhackade julnötter (tex valnötter, mandel, paranötter)

Gör så här

Mät upp smör, vispgrädde, socker, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i ca 35 minuter eller tills termometern visar 125°. Eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med kallt vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar. Ta kolan från värmen och rör ner blockchokladen. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Häll över kolasmeten i ett jämnt lager. Låt stelna. Skär eller bryt i portionsbitar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer