Till Norrmejerier startsida
Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Mängd: ca 35 tryfflar

4/5
(23 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • ¾ dl florsocker
  • 25 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk råströsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.
Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker. Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel.
Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.

Tips: Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.