Till Norrmejerier startsida
Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Mängd: ca 35 tryfflar

4/5
(22 röster)

Ingredienser

  • 1½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • ¾ dl florsocker
  • 25 g rumsvarmt Norrmejerier Smör
  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk råströsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl florsocker

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.
Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker. Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel.
Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.

Tips: Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.